Paviljonki/konserttisalin asemakaavan muutos ja tonttijako (Lutakko) hyväksyttiin

Asemakaavan muutos koskee 4. kaupunginosan korttelin 71 tonttia 3 (osoite Lutakonaukio 1) sekä viereistä katuaukiota. Asemakaavan muutoksella laajennetaan Lutakossa sijaitsevan Jyväskylän Paviljongin tonttia siten, että siihen on mahdollista toteuttaa konserttisali kaupunginhallituksen valitseman selvitystyöryhmän valitseman sijoitusvaihtoehdon mukaisesti.

Kaavaan liittyvää aineistoa on kaavoituksen internet-sivuilla osoitteessa: http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/771

Kaupunginvaltuusto käytti asiasta 33 puheenvuoroa.

Jarmo Ritanen (vas) esitti Kimmo Suomen (sdp) ja useiden muiden kannattamana, että kaupunginhallituksen esitys hylätään. Äänestyksen (41-34) jälkeen kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutosehdotuksen 29.5.2012 tarkistetussa muodossa ja siihen liittyvän sitovan tonttijaon asemakaavan yhteydessä.  Jyväskylään saadaan mitä ilmeisemmin konserttisali . Keskustan , Kokoomuksen ja Vihreitten ratkaiseva puoltava äänestys vei hankkeen maaliin .  Politiikkona olen vastustanut hanketta erittäin äänekkäästi kaikilla mahdollisilla areenoilla mitä varavaltuutetulla on käytössä . Taksimiehenä kuitenkin odotan hankkeen valmistuessa kyydittäviä se toisi hivenen valoa alkavaan pimeyteen ja hiljenevään kokonaistilanteeseen . Tämän hetkiset valtuutetut ovat sanansa antaneet ja seuraava valtuusto joutuu päätöksen kanssa siis elämään . Pyrin aina sanomaan asiat suoraan joskus se tuntuu pahalta -itsestäkin .