Los Angeles. Haudan lepoon pääsee tulevaisuudessa myös kuun kamaralle, lupaa amerikkalaisyritys. Yhtiö on jo kunnostautunut lähettämällä tuhkattuja jäännöksiä maata kiertävälle radalle.

Maallisten jäännösten lähettäminen kuuhun voisi olla mahdollista jo ensi vuonna. Hintaa pienen tuhkamäärän kuljettamiselle tulisi ainakin 10 000 dollaria (noin 6 300 euroa).

Yhtiö on tehnyt sopimuksen kahden yksityisen tutkimusyrityksen kanssa. Sopimuksen mukaan tuhkat kuljetettaisiin kapseleissa kuun pinnalle laskeutuvien tutkimusrobottien mukana. Tieteellisen tutkimuksen päätyttyä niin robotit kuin tuhkatkin jäisivät kuuhun.

"Monille ihmisille olisi romanttinen muisto katsella ylös taivaalle ja tietää, että rakastettu läheinen on tuolla ylhäällä", yhtiö maalailee.

Viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana yritys on lähettänyt taivaalle satojen ihmisten jäännöksiä. Maata kiertävät muun muassa yhdysvaltalaisastronautti Gordon Cooperin ja tv-sarja Star Trekin näyttelijä James Doohanin eli Scottyn tuhkat.      PS. Tuossa vain hiukan osviittaa .