Energia- ja päästövelvoitteet aiheuttavat hinnannousuja ja monia muutoksia myös Suomessa. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen mukaan kädenvääntö ei kuitenkaan lopu komission päätökseen, vaan monista erittäin merkittävistä linjauksista täytyy vielä sopia jäsenmaiden kesken.


  • Vanhanen pitää EU:n ilmastopäätöstä vuoden tärkeimpänä juttuna .

EU:n komissio julkistaa ensi keskiviikkona suuren ilmastopakettinsa, joka muun muassa määrittelee maakohtaiset kiintiöt uusiutuvien energialähteiden lisäämiseksi. Asia nousi esiin tänään myös pääministerin haastattelutunnilla.

MTV:n uutisten tietojen mukaan Suomen kiintiö uusiutuvissa energialähteissä olisi nousemassa 10 prosenttiyksiköllä yhteensä 38 prosenttiin. Elinkeinoministeri ei lukua suoraan vahvista, mutta sanoo olevansa neuvotteluihin kohtuullisen tyytyväinen.         Jos neuvotteluihin voidaan olla " kohtuullisen tyytyväisiä ??? Ja Eu;hun syydetään rahaa joka vuosi tuplaten lisää ? Missä on katto ? Vanhanen . Lopeta kyykällä oleminen . Huomaatteko , Sakemannien NOKIAN tehdas sai heti tuki-paketin . Mitenkäs meidän stora-enso ???  Ei mitään . Vanhanen on kyykällään eu;hun . Ja rukoilee vielä . Jossakin mättää , ja pahasti . Anteeksi vaan . Populismia tarvitaan . VIELÄKIN . Hinnat karkaa käsistä - sanokaa minun sanoneen . Ei ole vaikea ennustaa .