Sukari ei kiistä osuutta vaalirahoitukseen - Vanhanen saanut tukea tuhansia euroja
Julkaistu 14.05.2008, klo 23.29 (päivitetty 15.05.2008, klo 00.07)
tyhja.gif
Kuva: YLE
tyhja.gif Kalli paljasti suurimmat rahoittajansa

Ideapark-kiistely sai jatkoa eduskunnassa
tyhja.gif
Tiedotusvälineissä olleiden tietojen mukaan vaalirahoitusta harjoittaneen Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n taustalla on tunnettuja liikemiehiä. Voimahahmoina on mainittu muun muassa Ideapark-hankkeistaan tunnettu liikemies Toivo Sukari sekä Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen. YLE Uutisten tavoittama Sukari ei halua kertoa osuudestaan vaalirahoitusyhdistykseen eikä halua kommentoida asiaa millään lailla.
tyhja.gif
Kehittyvien maakuntien Suomi ry rahoitti eduskuntavaaleissa 2007 muun muassa Matti Vanhasta 10 000 eurolla. Vanhanen on hiljattain ilmaissut kannattavansa Sukarin suunnitelmaa perustaa suuri Ideapark-kauppakeskus Vihtiin.

Etelä-Amerikassa parhaillaan matkustava pääministeri on kuitenkin kiistänyt YLE Uutisille ottaneensa tukea Sukarilta ainakaan tietoisesti. Politiikka -likaista peliä ?  Ainakin taustajoukoissa liikkuu raha . Sukari ja tämä " kummallinen yhteisö "  Taustatekijät ja niiden voimat ovat niin massiivista luokkaa , että rahan katteella on todella merkitystä ! Onhan Matti Vanhanen sentään Pääministeri ! Mielenkiinnolla seuraan miten ideapark -keskustelu etenee ?  Edustaja Tennilä piti jo värikkään puheen eduskunnassa aiheesta ; AMERIIKKALAISTAMINEN !  Toden totta , rahalla on mahtava voima , mutta se TOTUUS tulee aina esille - ennemmin tai myöhemmin . Kiistaton seikka . Yhteiskunnan luomista uudelleen tiettyyn haluttuun malliin  tuntuu edustavan Sukarin -tyyppiset rahamiehet ja suuruuden ihailijat ?  Media  pelinään ja poliitikot pelinappuloina ,  huokuttiminaan USA -malli . Suuruuden hulluutta !